FTAW Cynhinfa Finesse (Libby)

FTAW Cynhinfa Finesse (Libby) is afkomstig uit de kennel van Rob Jones in Wales. Toen ik in 2001 de Engelse Championships bezocht werd ik aangenaam verrast door een grote gele reu. Deze hond heeft gedurende deze meerdaagse wedstrijd geen poot verkeerd gezet en ik was dan ook niet verbaasd dat deze hond de wedstrijd met overmacht won, “Craighorn Bracken ” van Tom Smith uit Schotland. Van deze hond wilde ik wel een nakomeling en zo gebeurde het dat ik Libby in 2005 als pup naar Nederland haalde.

Naam:FTAW Cynhinfa Finesse
Roepnaam:Libby
Ras:Labrador rertriever
Geslacht:Teef
Kleur:Zwart
Geboorte datum:04 april 2005
Fokker:Mr. E.R.A. Jones
HD:A
ED:0:0
Ogen:Vrij
prcd-PRA:Vrij
CNM:Vrij

Libby heeft in 2007 een paar workingtesten gelopen en als afsluiting een ZG behaald tijdens de Field Trial op eenden te Serville (B). In 2008 behaalde Libby een 2e Uitmuntend met Res. CACT + Gun`s Choice tijdens een FT van de NRC in St. Jansteen. Ook in 2009 speelde zij een paar veldwedstrijden, Heinkenszand (ZG) en Beesd (Uitmuntend)! In 2011 hebben we slechts aan één veldwedstrijd kunnen deelnemen, toch toonde Libby ook toen haar wildvinderskwaliteiten en behaalde een 3e “uitmuntend”.

Dat Libby haar kwaliteiten doorgeeft aan haar nageslacht blijkt. Zij is de moeder van twee teamleden van het winnende team op de Internationale Working Test 2011 in Hongarije. Tot dusver heeft zij een Int. FTCH en diverse Field Trial winners onder haar nakomelingen. Op dit moment geniet Libby van een welverdiende oudedag.